Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Burhaniye'de Uysal Kazandı

Burhaniye

Burhaniye ilçesinde, resmi olmayan sonuçlara göre, Belediye Başkanlığını AK Parti adayı Necdet Uysalın kazandığı bildirildi.

Burhaniye ilçesinde, resmi olmayan sonuçlara göre, Belediye Başkanlığını AK Parti adayı Necdet Uysal`ın kazandığı bildirildi.
AK Parti Burhaniye Belediye Başkanı adayı İnşaat Mühendisi Necdet Uysal ile kıyasıya çekişen Burhaniye Belediye Başkanı ve CHP'li Belediye Başkanı adayı İnşaat Mühendisi Fikret Akova arasında geçerken MHP Belediye Başkanı adayı Bülent Başaran'da umulmadık bir oy aldığı açıklandı.
Uysal, rakibi CHP'li Fikret Akova'yı az bir oy farkıyla geçerek 15 yıl sonra ikinci kez Belediye Başkanı seçildi.
Burhaniye CHP Belediye Başkanlığını kaybeden Fikret Akova'nın kazandık diye önce davul çaldırması sonrası gelen oylar ile kaybettiklerini anlayıp, ilçe merkezini kapatıp gitmesinden sonra binlerce Burhaniyeli Cumhuriyet Meydanında toplanmaya başladı. Sonuçların çok geç açıklanmasına rağmen meydanı terk etmeyen partililer AK Parti Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ile Burhaniye Belediye Başkanlığını kazanan Necdet Uysal halkla buluştu.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile birlikte Burhaniye, Havran ve Gömeç ilçelerinin belediye başkanlıklarını AK Parti kazandı” diye müjde veren AK Parti Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, AK Partiden Burhaniye Belediye Başkanlığını kazanan Necdet Uysal`ı kutladı ve Burhaniye halkına da teşekkür etti.
Bu gün sağlıklı bir seçim geçirdiğimiz ve belediye başkanlığını kazandığım için CHP ile MHP'liler tarafından kutlandığını açıklayıp, partililere seslenen AK Partiden Burhaniye Belediye Başkanı seçilen Necdet Uysal, Cumhuriyet Meydanında sizleri geç vakitlere kadar beklettiğimiz için üzgünüz. Az bir farkla seçimi kazandığımız ve sürekli CHP'lilerin itirazları nedeni ile ‘ters köşeye yatırabilirler' diye acele etmedik ve bu nedenle biraz geciktik. Bu bakımdan resmi sonuçları beklemeyi tercih ettik. Sizlerin verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Mazbatayı elimize aldığımız zaman, yarın olabilir. O düşünce ile size geldik. Sizlerle birlikte özel bir kutlama yapacağız. Bu günden sonra Burhaniye'de herkesin başkanı olacağız. Tam bir tarafsızlık içerisinde görev yapıp, verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz” dedi.
CHP'nin sürekli seçim sonuçlarına itiraz etmesinden ve açıklamaların geciktiğinden dert yanan AK Parti Burhaniye İlçe Başkanı Hayri Zeybek, ilçelerindeki sandıkların açıldığını, yapılan oy sayımına göre adayları Necdet Uysal`ın belediye başkanlığını kazandığını söyledi.
NECDET UYSAL`IN ÖZGEÇMİŞİ
1954 yılında Havran ilçesine bağlı Büyükdere köyünde doğan Necdet Uysal, İlkokulu Büyükdere`de, Ortaokulu Havran`da, liseyi ise İzmir Özel Türk Koleji`nde bitirdi. Ege Üniversitesi İnşaat Mühendisliğinden 1978 yılında mezun olan Uysal, aynı yıl serbest mühendis ve müteahhit olarak Burhaniye`de iş hayatına başladı.
Burhaniye Ticaret Odası Başkanlığı görevinde bulunan Uysal, 1994–1999 arasında Doğru Yol Partisi`nden Burhaniye Belediye Başkanlığı yaptı.
Evli ve iki çocuk babası Uysal, ikinci kez seçime girip 5 yıl süre ile Burhaniye Belediye Başkanlığını kazandı.                Enver Dolgun


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli